PatriotFest 2019: IntelliDockers câștigă premiul pentru inovare la secțiunea Agilitatea Cunoașterii

Soluția de Natural Language Understanding (NLU) a Zetta Cloud – IntelliDockers – a câștigat premul pentru inovare la secțiunea Agilitatea Cunoașterii în ediția din acest an a PatriotFest. Premiul a fost acordat fondatorului și CEO-ului Zetta Cloud, Emil Ștețco.

Concursul național PatriotFest este organizat de MApN, MAI, SRI, STS, SPP în parteneriat cu asociația New Strategy Center. Inovatorii români, din țară și din străinătate sunt jurizați în baza inovațiilor sub formă de prototipuri funcționale în următoarele domenii:

IntelliDockers este sigura soluție software comercială din lume care poate procesa conținut și în limba română/ Soluția de analiză automată de text pentru limba română este un produs software al companiei clujene numit IntelliDockers (www.intellidockers.com), destinat companiilor și organizațiilor care vor să proceseze automat volume mari de date într-un mod rapid și sigur.

Acțiunile pe care soluția IntelliDockers le poate efectua automat, sunt:

  • Detectarea limbii sau limbilor în care a fost scris un document (Language Detection).
  • Identificarea sentimentelor manifestate într-un document: pozitive, negative, neutre (Sentiment Analysis).
  • Clasificarea documentelor pe baza standardelor IPTC și IAB (Classification).
  • Extragerea de entități (cuvinte cheie) și a tipului lor din documente: nume de persoane, nume de organizații, locații, referințe temporale, unitați de măsură, monede, denumiri de produse, naționalități (Named Entity Extraction).
  • Sumarizarea automată a documentelor (Automatic Summarization).
  • Compararea semantică a două sau mai multe documente, pentru identificarea subiectelor comune dintr-un set mare de documente (Similarity Check).

IntelliDockers poate fi testat gratuit aici.